Opleidingsschool

Wij zijn een opleidingsschool. Dit betekent dat wij cyclisch aandacht geven aan het begeleiden en opleiden van studenten. Op een opleidingsschool zijn mentoren (onze eigen leerkrachten) opgeleid om studenten te begeleiden. Daarnaast geven wij vorm aan onze schoolontwikkeling met hulp van onze studenten.

Dit doen wij vanuit de samenwerking met Pedagogische Wetenschappen Primair Onderwijs (PWPO) van de Radboud Universiteit Nijmegen en Samen Opleiden met de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Wat betekent dit voor jullie, studenten? Wij vinden het investeren in aankomende leerkrachten, én collega’s, belangrijk; voor scholen, voor het vak, voor de kinderen en voor de gehele maatschappij. Ambitieuze studenten zoeken vaak meer in een stage dan een gemiddelde basisschool kan bieden.

Optimus Onderwijs is van mening dat we ambitie nooit mogen afremmen en extra energie moeten steken in de toekomst. Al onze 31 scholen zijn prima stageplekken, waarvan 11 er opleidingsscholen zijn. Behalve door een mentor word je op een opleidingsschool begeleid door één van onze vier schoolopleiders.

De Regenboog is een reguliere basisschool. We werken met het TOM concept, wat we inzetten als integrale aanpak voor verandering en vernieuwing, voor alle terreinen van de school: de inzet van personeel, de organisatie van het onderwijs en de inrichting van de leeromgeving. We werken in een professioneel team van 32 leerkrachten en ondersteunend personeel om het beste onderwijs te realiseren voor zo’n 380 kinderen.

De inzichten die wij hebben op leren en van waaruit wij handelen zijn wetenschappelijk onderbouwd. Daaruit blijkt:
  • Je leert eerst kennis en daarna vaardigheden;
  • De leerkracht staat centraal;
  • Je leert je leven lang;
  • Iedereen leert nagenoeg op dezelfde manier.

Bij ons op school:

  • Krijg jij de aandacht en de zorg die je nodig hebt om te ontwikkelen;
  • Mag jij je jezelf zijn, voel je je thuis en mag je fouten maken;
  • Werken gemotiveerde leerkrachten en leerlingen die zich inzetten om met elkaar te leren;
  • Praten en werken wij op een professionele manier samen;
  • Speel, werk en leer jij in een uitdagende leeromgeving.


Ben je geïnteresseerd om dit prachtige vak van leerkracht bij ons te leren, neem dan gerust contact met ons op:

Contactpersoon: Hilde van Eldonk 0486 – 461365 I h.veldonk@optimusonderwijs.nl
Stagecoördinator: Yvonne vd Besselaar-Giesbers 0486 – 461365 I y.giesbers@optimusonderwijs.nl